LUXE

Quote 500: Nederland nu 37 miljardairs!

Zoals elk jaar maakt zakenblad Quote ook in 2019 een lijst van de rijkste Nederlanders. Uit deze lijst blijkt dat Nederland nu 37 leden van de zogeheten ‘negennullenclub’ telt.

De rijkste Nederlander is dezelfde als vorig jaar: Charlene de Carvalho-Heineken. De dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken is zo’n 14,2 miljard euro waard, haar vermogen steeg opnieuw, dit jaar volgens Quote met 11 procent.

BN-ers staan er ook genoeg in de rijkenlijst. Natuurlijk John de Mol
die goed zou zijn voor 2,7 miljard, maar ook DJ Tiësto (160 miljoen), Voetbalmakelaar Mino Raiola (120 miljoen) en Mabel van Oranje-Nassau, die haar vermogen dit jaar zag stijgen tot 290 miljoen euro.
Mabels Oranje familie heeft overigens een vermogen van ongeveer een miljard en staat daarmee op nummer twaalf.

De rijkste families van Nederland zijn net als vorig jaar de C&A-familie Brenninkmeijer (22,5 miljard euro), de vastgoedfamilie Van der Vorm van (8,5 miljard euro) en Kruidvat familie De Rijcke (2,2 miljard euro).

POPLAIR VANDAAG

To Top