AUTO'S

Bugatti Chiron tikt 490 km/h aan

Vier-hon-derd-en-ne-gen-tig kilometer per uur. Dat is de snelheid die oud-coureur en Bugatti’s testrijder Andy Wallace in een Bugatti Chiron wist te bereiken. Geen enkele andere straatauto is sneller!

Officieel geeft Bugatti een topsnelheid voor zijn Chiron op van 420 km/h, maar die top is elektronisch afgeregeld. Enerzijds omdat Bugatti 420 km/h hard zat vindt, anderzijds door het prestatieniveau van de banden. Maar de heren uit Molsheim hebben toch gekeken hoe hard de Chiron daadwerkelijk kan. Nu moet er wel bijgezegd worden dat de sportauto aerodynamisch is aangepast en de magistrale 8,0 liter W16-motor 100 pk extra vermogen levert. Maar weet dat de gebruikte hypercar voor de topsnelheidpoging geen prototype is. Het is het eerste exemplaar uit een speciale reeks die daadwerkelijk op de prijslijst komt te staan. Hij is volstrekt straatlegaal.

POPLAIR VANDAAG

To Top